torstai 3. marraskuuta 2011

Näin antiikin suurin "sivistys"

Papandreou valmis luopumaan kansanäänestyksestä (linkki IS 3.11.11)

Kreikan kuuluisin nähtävyys: työtä tekevä mies
Jos Kreikassa järjestettäisi kansanäänestys ja päätettäisiin eurosta eroamisesta, niin maa syöksyisi heti konkurssiin. Siitä jos jostakis voi olla varma. Samalla koko Euroopalle kävisi kalpaten. Se olisi kreikkalaisilta erittäin paskamainen temppu, koska tällöin valuisi hukkaan kaikki ne miljardit, jotka on kreikkaan syötetty.

Eilen illalla Kreikan pääministeri oli siis vielä järjestämässä kansanäänestystä, mutta Merkelin ja fransmannien ärinän jälkeen hän on nyt pyörtämässä sanojaan. Eipä ole sillä jätkällä hommat liian hyvin hallussa ja äänestyksen järjestäminen olisi häneltä törkeää vastuun pakoilua. Melko lailla törkeää on myös se, että kun muissa maissa pähkäillään miten saataisiin rahaa Kreikkaan, jotta se se ei joutuisi konkurssiin, niin kreikkalaiset miettivät viitsivätkö he ottaa rahat vastaan.

Ainoa tapa pelastaa Kreikka olisi erottaa maa rahaliitosta ja EU:sta niin nopeasti, ettei kukaan sitä huomaisi. Huonona puolena olisi tosin se, ettei asia taitaisi onnistua muuten kuin suurella määrällä ydinpommeja. Toimiva ratkaisu saattaisi olla myös se, että Kreikka myytäisiin kokonaisuudessaan Kiinalle. Siinä nousisi tosin ongelmaksi löytää säkki, johon tyo jouluherkku mahtuisi.

Ketäänhän ei varmaan haittaisi, jos Kreikka kummasti vaihtaisi maanosaa eikä sen veloista tarvitsisi enää huolehtia. Että sitä odotellessa.............................ja odotellessa...............ja ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti