perjantai 28. lokakuuta 2011

Saab + <|-) = ?

Saab myytiin kiinaan (linkki IS 28.10.11)

Nyt se sitten tapahtui. Kiinalaiset ovat ostaneet Saabin valmistuksen. No ihmetteleekö kukaan? Ei. Kiinalaiset omistavat tuota pikaa koko Euroopan. Ja heillä on siihen vieläpä helposti varaa. Esimerkkinä toimii se, että kun eurooppalaiset miettivät, miten pitää Kreikka pystyssä, ilman omaa vararikkoa, voisivat kiinalaiset yksin pitää Kreikkaa pystyssä kymmeniä vuosia. Odottelenpa tässä vain, milloin alkaa tulla idästä tarjouspyyntöjä koko Suomesta. Se olisi kyllä kiinalaisille erittäin paska diili.

Mutta asiaan: miten käy Saabi-raukalle?  Onko saabismi muuttumassa tavallisesta sairaudesta kulkutaudiksi? Se on ainakin varmaa, ettei Ruotsin kaltaisessa sosialistisessa valtiossa voi enää minkäänlainen autoteollisuus  toimia. Jos Saabin valmistus siirrettäisiin heti Kiinaan, sillä saattaisi olla jotain selviytymismahdollisuuksia, mutta Ruotsissa sen osa on hidas ja ennen kaikkea varma kuolema. Varmasti voi kuitenkin sanoa, että ruotsalaisille itselleen Saab on täysin hyödytön elleivät ruotsalaiset sitten onnistu löytämään jonkinlaista takaporttia ongelmastaan. (Ja takaportithan ruotsalaiset tiettävästi tuntevat.)

No, mutta minkälainen olisi sitten kommunistinen Saab? Itsellä ei tähän mielikuvitusta riitä, joten kommentoikaa ja kertokaa oma näkemyksenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti